Благодаря за отделеното Ви ценно време, явно и вие не знете и затова нападате. А за дипломацията ни зад граница няма да коментирам, дано не Ви се налага да искате помощ от тях. Сайта го знам. Но и те милите консули нямали никакви права - видя ли ти дипломатическо лице без никаква тежест , като представители на Българската държава. Мислех че при Вас ще намеря отговор, но явно не става - играете го обидени.  Ползотворна година и когато дойде една такава тема, моля бъдете по подготвени. Вас ви има благодарение на всички нас, които питаме. С мен и без мен знам, че работата Ви ще върви все с тези изтъркани от писане теми.
"Вие го изпратихте там в командировка ли?" - Аз съм съпругата на задържания, и този въпрос ми звучи подигравателно и двусмислено за човек задържан в чужда страна. Изпратен е за стока  в Турция от фирмата, в която работи. Не виждам това какво променя. Има много български граждани в затворите в чужбина и моят мъж не е единичен случай, при него има поне още 10 българи поставени в такава ситуация. Затова когато задавате въпроси може да сте толкова лаконични. Хората изпаднали в такава ситуация са по-чувствитени. Достатъчно ни е, че държавата липсва.
Ако съпругът ми беше някой известен спортист, сигурно щяхте да ми обърнете внимание. Не предполагах, че темата ще е повод да се подигравате. Мислех ви за сериозен сайт, но явно няма да препоръчам на никой да го ползва. Благодаря за отделеното Ви ценно време!
Задържан е в Турция от митническите власти. За сега е в следствен арест.
Може ли да кажете какво се прави в случай, в който работникът е задържан в чужбина .Може ли да продължава лицето да се осигурява, трудовият му стаж прекъсва ли се за периода, в който е бил задържан?